Husker du at udskifte dit filter?

24 September 2021
Steffen Hansen

Det er dejligt med frisk luft. Det giver godt med ilt til hjernen og du kan bedre præstere med dit arbejde eller på studiet. Det kan være, at du har købt et ventilationssystem, som er med til at give dig et friskt og ventileret rum på arbejdspladsen eller i hjemmet. Men husker du f.eks. at udskifte filtret en gang i mellem?

Vi vil snakke i dette indlæg om de ting, du skal huske på, når du har et ventilationssystem i dit hjem eller på arbejdspladsen. 

 

Nyt filter er vigtigt 

Afhængig af hvilken ventilationssystem du har, så skal du huske at udskifte dit filter en gang i mellem. Har du f.eks. en luftrenser, så er dens filter lavet sådan at den kan fange fugten i luften og få det renset væk. Har dit filter ikke denne funktion, så renser den kun luften for partikler, såsom støv. Uanset hvilken type af filter du har, så skal den udskiftes for at opnå ens fulde effekt. Hvis du står og mangler enten rådgivning til hvilken filter du skal bruge eller bare generelt nye filtre, så kan du kigge på en hjemmeside som billigfilter.dk. Her vil du finde et stort udvalg af filtre, som passer til de forskellige ventilationssystemer og mærker, der findes. 

 

Bedre indeklima

Uanset hvad type af ventilationssystem du har, så bliver dit rum mere behageligt at opholde sig i. Man bliver ikke på samme måde så træt, hvis rummet føles dejligt køligt. Man skal naturligvis ikke sidde og fryse, men derimod skal det være sådan, at man er klar i hovedet. Luften på et kontor kan eksempelvis være enormt tungt, fordi i sidder mange i samme rum. Der findes mange ventilationssystemer, som kan passe lige til dit rum eller behov. 

På et kontor kan i have en luftrenser, der står fremme på gulvet. Den er ikke på samme måde i vejen, og den kan komme i forskellige størrelser. Luftrenseren kræver kun et strømstik og så er den kørende. Hvis der ikke er plads til sådan en, kan i også få ventilationsvifte, som sidder i et vindue. 

Flere Nyheder