Få luksus tilbage i badeværelset med maling af badekar

Få luksus tilbage i badeværelset med maling af badekar

Er du godt og grundigt træt af at have et badekar stående, som du aldrig rigtig bruger, fordi det er blevet grimt med årene? Har dit badekar uappetitlige aflejringer af kal og okker siddende i emaljen, som ikke kan fjernes uanset hvor meget du end skurer og skrubber? Og er der opstået revner i emaljen, som du har under mistanke for at samle bakterier og andet godt? Så er det ganske forståeligt, hvis du overvejer at skille dig af med dit badekar.

Mange mennesker vælger at kassere deres badekar, når det er blevet slidt og grimt, og eventuelt erstatte det med enten et nyt badekar eller med en mere moderne brusekabine. Men det behøver der faktisk ikke at være nogen grund til. Hvis du ellers er glad for muligheden for at tage et dejligt, varmt karbad i ny og næ, behøver du ikke gå igennem besværet med at skulle hive det gamle badekar ud, for dernæst at indsætte et nyt. Du kan, med stor sandsynlighed, nøjes med at lade en erfaren håndværker udføre emaljering af badekar.

Hvorledes foregår emaljering af badekar?

Hvis dit badekar kun har overfladiske skader på emaljen – det vil sige, ridser og skrammer samt slid og misfarvninger – kan karret sagtens komme til at fremstå nyt og skinnende igen ved hjælpe af emaljering af badekar. Du bør dog få en professionel fagmand til at udføre opgaven, såfremt du vil være helt sikker på, at resultatet bliver så pænt, ensartet og holdbart som overhovedet muligt.

Ved en emaljering af badekar sker der først det, at din håndværker sliber overfladen af den gamle emalje, således at den nye emalje får bedre mulighed for at fordele sig på den nyslebne overflade. Dernæst påføres emaljerings materialet, som består af akryl og uretan. Selve processen tager kun et par timer, og efter et døgn er dit badekar klar til brug – skinnende og glat, som var det nyt.

Læs mere på badekarsmaler.dk